Εισαγωγή στην κλινική του Winnicott

Ο Θανάσης Χατζόπουλος συνεχίζει (για δέκατη ακαδημαϊκή χρονιά) το σεμινάριο “Εισαγωγή στην κλινική του Winnicott”.

Σχολιάζοντας κλινικές περιπτώσεις, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στα κείμενα του Winnicott, γίνεται λόγος για την προσέγγιση του Winnicott, οι ιδέες του οποίου μπορεί να μην συγκροτήθηκαν σε θεωρία, αλλά εμπλούτισαν σημαντικά την ψυχαναλυτική πρακτική τόσο με τους ενήλικες όσο και με τα παιδιά συνεισφέροντας έννοιες που κάνουν κάποιους να μιλούν μέχρι και για αλλαγή παραδείγματος στην ψυχανάλυση.

Κατά το τρέχον εξάμηνο θα μελετηθούν τα κείμενά του, που αναφέρονται στην ψυχο-σωματική, στις θετικές και αρνητικές όψεις των ψυχοσωματικών φαινομένων, στον τρόπο που συνδέεται η ψυχή με το σώμα, στη σημασία του νου, που αναλαμβάνει συχνά σημαντικό ρόλο ως τρίτος όρος αυτής της πάσχουσας σύνδεσης.

Το σεμινάριο γίνεται κάθε 4η Τρίτη του μήνα, στις 20.45 στον χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, α΄ όροφος (μετρό Μοναστηράκι), τηλ.: 210 3228839 και απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας.

Ημερομηνίες: 23 Ιανουαρίου 2018, 27 Φεβρουαρίου 2018, 27 Μαρτίου 2018, 24 Απριλίου 2018 και 22 Μαΐου 2018

Το σεμινάριο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Société de Psychanalyse Freudienne (SPF) (www.spf.asso.fr) και είναι μέλος της International Winnicott Association (IWA).

Για τη συμμετοχή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η επικοινωνία με τον Θανάση Χατζόπουλο, τηλ.: 210 6438785, email: ahatz@otenet.gr